2019-11-18 13:13:02• hírek • Bajnai Botond

Szolgálaton kívüli rendőr csípte el a rablót

Hősiesen viselkedett a szatmári rendőr: Az életét kockáztatva tette ártalmatlanná a tetten ért rablót.

November 16-án, szombaton 21 óra előtt 10 perccel a Szatmár Megyei Rendőrség egyik munkatársa, Pop Călin hősként járt el: miközben a város egyik utcájában sétált feleségével, arra lett figyelmes, hogy egy középkorú férfi megpróbál kirabolni egy idős nőt. A szolgálaton kívüli rendőr nem habozott, azonnal odasietett, és leteperte az elkövetőt, majd értesítette szolgálatban lévő kollégáit, akik a helyszínre siettek és letartóztatták a tettest.
 

Mint kiderült, a rabló egy 46 éves szamosdobi férfi volt, az áldozat pedig egy 64 éves szatmárnémeti nő.
 

A szolgálaton kívüli rendőr cselekedete nem csak dicséretre méltó, de ugyanakkor bátor tett is volt, ugyanis nem csak polgártársi kötelességének tett eleget, de életét is kockára tette, mivel a közelmúltban egy szív-, és érrendszeri beavatkozáson esett át (emiatt betegszabadságát tölti), ezért nem lett volna szabad semmiféle fizikai megerőltetésnek kitennie magát. Viszont saját épségével nem törődve inkább a bajba jutott nő segítségére sietett.
 

Az elkövetőt a hatóságok előbb 24 órás őrizetbe vették, majd büntetőeljárást indítottak ellene rablás vádjával. A bírósági tárgyalásig további 30 napos előzetes börtönbüntetést szabtak ki szamosdobi férfi számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: